Gezondheidsverklaring en machtiging

Rijbewijs halen? Gezondheidsverklaring en machtiging invullen!

Vanaf 1 november 2017 is het indienen van een gezondheidsverklaring alleen nog mogelijk door de examenkandidaat zelf.  Je hebt zo’n verklaring en een machtiging nodig voordat je examen aangevraagd kan worden omdat het belangrijk is dat je gezond genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen.

Heb je de verklaring en machtiging ingevuld en betaald dan kan het examen meteen aangevraagd worden. Twijfel je over een vraag? Vul hem dan niet meteen met ‘ja’ in maar bel ons even voor overleg. Soms kan het zijn dat je de vraag niet goed begrepen hebt en kun je toch ‘nee’ invullen. Als je een terechte ‘ja’ invult dan duurt het maximaal 4 maanden voordat je Verklaring van geschiktheid wordt afgehandeld, soms is er een bezoek aan medisch specialist nodig of een rijtest.

Voor het aanvragen bij het CBR heb je een DigiD nodig; het online identificatiemiddel dat veel overheidsdiensten gebruiken(belastingdienst, gemeenten etc.). DigiD is gratis maar het aanvragen duurt een paar werkdagen, houdt hier rekening mee.

Je kunt hier bij Mijn.CBR de gezondheidsverklaring en machtiging invullen en betalen. Ons rijschool nummer is: 0126 G7

Succes en als er nog vragen zijn dan horen we het graag!